آویشن یک گیاه بوته ای کوچک، چند ساله و همیشه سبز از خانواده نعناع است. گل های این گیاه در رنگ های صورتی، یاسی یا بنفش کمرنگ رشد می کنند. سالیان درازی است که از این گیاه در طب سنتی استفاده می شود و امروزه نیز به عنوان طعم دهنده و خوشبو کننده در آشپزی و همین طور صنایع آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین زنبورهای عسل از گیاه آویشن برای تولید عسل طبیعی استفاده می کنند، که نتیجه آن تولید عسلی با کیفیت بالا، مقوی و خوش طعم و عطر است.
18 گونه آویشن در مناطق مختلف ایران، در دشت ها و کوهستان ها رشد می کنند. برداشت شهد برای تهیه این محصول زنبورستان دکتر هانی از ارتفاعات خراسان شمالی، کوه هایی نظیر سنجر بیگ و پتلگاه در اواخر تیر ماه انجام می شود. در برداشت شهد برای تولید این عسل دکتر هانی، 80% از گیاه آویشن و 20% از گیاهان دیگری که هم زمان با آویشن شکوفه می دهند، مانند کاکوتی و گونه ای از گون و عروس وحشی استفاده شده است.
در زیر به برخی از خواص بیشمار این محصول اشاره خواهیم کرد:
درباره این سایت